maanantai 6. heinäkuuta 2009

Novartis Nightmare 6.7.



Kokoontuminen Kolmen sepän patsaalla kello 14.00. Saavutaan mielenosoituspaikalle kello 15.

Huntingon Life Science on Euroopan suurin eläinkoeyhtiö. Sen laboratorioissa kuolee vuosittain 70 000 koe-eläintä, mikä tarkoittaa, että 500 eläintä menettää henkensä tuskallisesti joka päivä. HLS on kaupallinen yritys, joka teettää asiakkailleen kokeita myös lääketieteen ulkopuolelta. Lääketieteellisestä testauksesta HLS:n edustaja on todennut, että vain noin 15-25 % lääkkeiden sivuvaikutuksista voidaan arvioida eläinkokeiden avulla. Koe-eläiminä käytetään muun muassa koiria, kissoja, kaneja, marsuja ja apinoita.

Vuodesta 1997 HLS:sta on seitsemän kertaa paljastettu järkyttävää salakuvaa, joissa toimittajat tai aktivistit ovat kuvanneet eläinsuojelurikkeitä tai suoraa väkivaltaa koe-eläimiä kohtaan. Esimerkiksi vuonna 2008 Animal Defence International -järjestö paljasti
HLS:n käyttävän kokeissaan luonnosta vangittuja apinoita. Samassa tutkimuksessa paljastui myös vakavia puutteita apinoiden kohtelussa, niitä muun muassa pidettiin liian pienissä ja huonokuntoisissa häkeissä eikä niiden terveydestä huolehdittu.

Yhtenä HLS:n suurimmista asiakkaista lääkeyhtiö Novartis on suoraan vastuussa tästä kärsimyksestä. Me aiomme pakottaa Novartiksen luopumaan yhteistyöstä HLS:n kanssa. Me aiomme sulkea HLS:n!

Miksi toimia? -Katso kuvat!